Начало Автомобили 4,5 млн. евро за Ferrari на Роже Вадим

4,5 млн. евро за Ferrari на Роже Вадим

102
0
250,California,ferrari,GT

На търг в аукционната къща Artcurial в Париж бе продадено рядко Ferrari 250 California GT LWB, принадлежало някога на режисьора Роже Вадим, известен и като първия съпруг на митичната Бриджит Бардо.
Сребристият кабриолет с допълнителен твърд покрив е бил обявен за продажба на търг, част от голямото изложение Ретромобил. Първоначалната му оценка е била в рамките на 3 и 4 млн. евро, но крайната цена е надхвърлила горната граница с половин милион (€4,507,100).
Автомобилът напълно си заслужава парите, защото тези кабриолети са произведени в много малка серия, общо 47 екземпляра са в цял свят, което ги прави изключително търсени от колекционери. Аналогичен модел бе продаден преди четири години в Калифорния за $4,9 млн.
Това Ferrari 250 California GT LWB е произведено през 1959 г. и първият му собственик е бил режисьорът Роже Вадим. След смъртта му през 2000 г. собственик на класическия кабриолет става друг френски режисьор – Жан Клод Байол, страстен почитател на колите с марка Ferrari.
След като и той се преселва в отвъдното през миналата година, колекцията му е обявена за продажба.
Новият собственик е участвал в търга по телефона, като наддаването е било от Великобритания. На аукциона са изтъргувани общо 80 редки автомобила, като по първоначална информация общата сума е около $15 млн.