Начало Други 45 заявки за планинско Раховец-Лясковец

45 заявки за планинско Раховец-Лясковец

296
0

45 пилоти са подали заявки за участие на планинското изкачване Раховец–Лясковец. Състезанието ще се състои за 6-а поредна година, а бройката на заявките е рекордна. Това обяви във Велико Търново директорът на състезанието и председател на спортен клуб Етър Рейсинг Димитър Стефанов.

Надпреварата е 4-и кръг от националния шампионат. Ще има общо 6 качвания – 3 тренировъчни в събота и 3 състезателни в неделя по техничното трасе с дължина 3350 м. Трасето тръгва от главния вход на стадиона в Лясковец и приключва на около километър над Петропавловския манастир.

След заявените пилоти са миналогодишният шампион и победител в надпреварата Юлиан Телийски с Мицубиши Лансър Ево 9, лидерът в първенството тази година Христо Манолов (Мицубиши лансър Ево 9) и победителят от последния кръг Любен Каменов със същия автомобил. Надпреварата пропуска Илия Царски, който не е съгласен с назначението на Николай Мончев за спортен комисар.

Кметът на Горна Оряховица, която е партньор на събитието, инж. Добромир Добрев заяви, че последните години събитието набира широка популярност и изрази надежда това да продължи и през настоящата година.

„Призьорите в състезанието са фаворити за държавния шампионат. Освен това нашето състезание и последните два кръга определят републиканския победител. Това е една от причините ние общините да подкрепяме такива събития и ще продължаваме, защото смятаме, че това е правилно. Надявам се и този път да има широка общественост, смятам,че рекламата е добра и отново ще имаме успех“, допълни инж. Добрев.

Състезанието ще започне на 14 юли (събота) от 9.00 часа с административен и технически преглед пред сградата на община Горна Оряховица. Първата тренировка от три манша по трасето ще започне от 14.00 часа със стартови позиции пред стадиона в Лясковец. Официалното откриване ще се състои в неделния ден от 10.30 часа. Организатори са местен спортен клуб Етър Рейсинг, Българската федерация по автомобилизъм и Общините Лясковец и Горна Оряховица.

Пълен списък на заявките