Начало BG спорт 46 заявки за писта Енеос на Дракон

46 заявки за писта Енеос на Дракон

1079
0

46 пилоти са подали заявки за участие на Писта Енеос на Дракон, където идния уикенд ще се състои първият кръг от Националния шампионат на Затворен маршрут.

В кралския клас Макси заявените участници са 9. На линия е шампионът от последните 3 години Константин Маршавелов с Мицубиши Лансър Ево 10 от екипа на КА-2 Рейсинг Тийм. Със същия автомобил е и съотборникът му Камен Василев. На Дракон ще видим и шампионът на планинско за миналия сезон Пламен Камбуров с Мицубиши Лансър Ево 9.

В надпреварата ще участва и 18-кратният кратният шампион в различните дисциплини у нас Илия Царски с Мицубиши Лансър Ево 9. Пилотът на АСК Автоцар Рейсинг Сервиз има нов спонсор – мобилният оператор VIVACOM.

„Ще атакувам пистовия и планинския шампионат. Кралският клас е моето място. Това е върхът на сладоледа, коментира Царски. – На тези състезания се събират изключително много фенове и е удоволствие да карам пред тях. Всички съперници са много добри. Те са достойни пилоти с много бързи коли, които разполагат с над 700 конски сили под капака. Това ще направи битката изключително интересна. Пожелавам успех на всички.“

Колата на Илия Царски с цветовете на новия му спонсор

В серия Туринг заявените пилоти са 10

Там Иван Влъчков от екипа на АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък ще се бори за 5-а поредна титла в класа си. Битката му обаче няма да бъде никак лесна.

Съперници ще бъдат Кольо Карастоянов също от екипа на АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък, Косьо Йорданов с Рено Меган, ветеранът Стоян Апостолов с Хонда Сивик и неговият съотборник в Елена Тим Стоил Неков.

Влъчков ще се състезава с титулярната си кола Хонда Сивик. След инцидента миналата година на планинско Шипка-Дамасцена заради счупен носач, тя бе сериозно повредена. Благодарение на усилията на целия екип и на механика Ивелин Терзиев-Фичо, тя сега е напълно възстановена.

Автомобилът Хонда Сивик на Иван Влъчков

Преди 2 седмици Иван направи тест именно на писта Дракон и остана много доволен от поведението и скоростта на колата.Екипът на Влъчков благодари специално за помощта и подкрепата на Стоян Стоянов, който е платил ремонта на колата, и на Николай Мончев. Без тях участието му нямаше да е възможно.

Най-много по традиция са заявките в серия Спорт – 18. От списъка отсъства шампионът Симеон Симеонов. Въпреки това битката се очертава да бъде много интересна с оглед на присъствието на доста изявени пилоти.

На линия са Деян Куманов от АСК Стара Загора с Хонда Сивик, Кристиян Христов от АСК Ефко Рейсинг, Васко Въжаров, Александър Антов и Алекснадър Димитров-Пъчката от Green Fox Motorsport.

За Купа Лада заявките са 9. Тук титлата си ще защитава Огнян Патенов от АСК ЛВ-Авто Рейсинг Тим. Квалификациите са в събота от 13:30 до 18 часа. Официалното откриване е в неделя от 10:30 часа, а състезанията започват от 11:00 часа.

Пълният списък със заявки: