Начало Рали Ожие води в Мексико след две отсечки

Ожие води в Мексико след две отсечки

62
0
Себастиен Ожие

Себастиен Ожие поведе в рали Мексико, трети кръг от световния шампионат за 2015 г. Пилотът на Фолксваген бе най-бърз в шейкдауна, след който посочи, че се чувства добре в автомобила си. По-късно се проведоха два етапа – по улиците на Гуанахуато и още една суперспециална отсечка. След тях преднината на Ожие бе 1,2 секунди спрямо Тиери Нювил (Хюндай) и съекипника си Андреас Микелсен.

„Целта ми от пристигането в Мексико е да свърша възможно най-добра работа и точно това се опитах да постигна”, коментира Ожие. „Стартът на ралито бе успешен за нас. Ключът по-нататък ще е да натиснем и да караме възможно най-бързо. Да видим как ще са нещата след това. Мислим за ралито ден за ден.”

Нювил заяви, че темпото на Поло R WRC е много силно и опитът му да върви с подобна скорост не е бил достатъчно силен. По-нататък белгиецът ще търси по-добро сцепление и установяване на ритъм.

„Мисля, че феновете получиха страхотно шоу”, каза от своя страна Микелсен. „Специалната отсечка в Гуанахуато е единствена по рода си и един от най-интересните моменти през сезона по отношение на емоциите. С Яри-Мати [Латвала] направихме добра битка, като аз успях да изляза пред него в самия край. Истинското рали Мексико обаче тепърва започва и ни предстоят много сериозни етапи.”

Латвала зае четвъртата позиция, на 0,6 сек зад Микелсен. След него се наредиха Мадс Остберг (+2,1 сек спрямо Ожие), Крис Мийк (+2,7), От Танак (+2,9), Роберт Кубица (+3,8), Дани Сордо (+4,6), Лоренцо Бертели (+5,3) и т.н.