Начало Автомобили 48 години Range Rover: несравним дизайн и инженерни иновации

48 години Range Rover: несравним дизайн и инженерни иновации

71
0

2 минути не е особено дълго време, но е достатъчно, за да се отдаде почит на една автомобилна икона. Още от създаването си Range Rover е синоним на новаторски дизайн и инженерни иновации. Land Rover успя да покаже това в рамките на 120 секунди.

Във видеоклипа са отбелязани ключови моменти от историята на легендарния SUV. Производството на двувратия оригинален модел приключва преди 23 години през януари, а сега SVAutobiography излиза на пазара.

В клипчето е проследено как съвременните Range Rover-и са запазили много ог характерните черти на оригинала. Историята на марката започва с 26 автомобила, носещи логото Velar. Velare на италиански означава прикривам, скривам. Развойният инженер Джеф Милър използва името, за да може да регистрира коли преди началото на официално производство. Компанията Velar е регистрирана в Лондон и създава 40 броя от модела между 1967 и 1970 г. Повечето от тях са оцелели и се знае къде се намират.

„Range Rover е икона в света на автомобилния дизайн”, коментира главният конструктор на Land Rover Джери Макгавърн. „Този статут е постигнат благодарение на уникалното му ДНК, резултатът от което е автомобил с несравним характер. Просто няма друг като него.”

От появата си преди 48 години досега Range Rover има 1 700 000 продажби. Безпрецедентните му възможности и елегантност го превръщат в предпочитан автомобил за кралски особи, бизнес лидери, политици, звезди във всевъзможни сфери по цял свят.

Range Rover се конструира и произвежда във Великобритания и се изнася на над 170 пазара.