Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 495 светлинни тела осветяват пистата Сахир

495 светлинни тела осветяват пистата Сахир

120
0

За трета поредна година състезанието в Бахрейн ще се проведе под светлината на прожектори. Организаторите ги построиха, за да направят надпреварата по-атрактивна и удобна като начален час за зрителите в Западна Европа и Америка.

495 са общо светлинните тела, които осветяват всеки милиметър от трасето. Те са разположени един от друг на разстояние от 10 до 45 метра. В тях са интегрирани над 5000 прожектора. Свързани са с 500 км кабели.

600 са общо маршалите на трасето, 1000 са полицаите, които осигуряват сигурността, а освен тях има още 800 гарда по сигурността от специални части и охраната на ФОМ.

Гран при на Бахрейн се провежда от 12 години и бе първата в Близкия изток. Досега във всички състезания са участвали трима пилоти – Дженсън Бътън, Фернандо Алонсо и Фелипе Маса. Тази година Фернандо обаче няма да кара, по медицински причини, а в тази връзка е важно, че състезанието се обслужва от 97 човека медицински персонал, сред които има 25 лекари.

Пистата Сахир в околностите на Манама струваше на малката островна държава 150 000 000 долара. Идеята бе да привлича хора от целия свят в региона и в кралството, където за първи път е открит нефт в целия регион, през далечната 1932 г.

Пистата се използва целогодишно не само за състезанията от Гран при, но и за много локални събития, както и за каране на скъпите спортни о коли от богатите граждани на кралството.

Трибуните са за общо 45 000 души, като капацитетът им е повече от достатъчен за зрителите, които миналата година бяха едва 12 000. Тази година организаторите очакват малко повече публика, но билети все още по всички огромни молове в Манама.