Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 4-о и 5-о място бяха максимумът днес, убедени са Макларън

4-о и 5-о място бяха максимумът днес, убедени са Макларън

53
0

Четвърти и пети финишираха в Гран при на Германия пилотите на Макларън Люис Хамилтън и Дженсън Бътън. Скоростта на техните МР4-25 далеч не бе толкова подобрена, колко се надяваха хората от Уокинг, след като решиха да карат със сериозните иновации по автомобилите, включващи нов под и обдухван с горещ въздух дифузьор.

– Направих всичко възможно още от старта, защото знаех, че тогава е момента, когато мога да наваксам малко. За съжаление момчетата пред мен бяха феноменално бързи. Въпреки това успях да спечеля едно-две места. Иначе надпреварата бе тежка – колата нямаше фантастично поведение, а Ферари и Ред Бул бяха с изключителна скорост. Надявахме се точно тук разликата да е по-малка в състезанието, отколкото в квалификацията. И беше, но имаме още доста път – заяви след финала Хамилтън.

Началото на състезанието на пистата Хокенхайм не мина толкова добре за световния шампион за 2009 г., на когото след това се наложи да се труди здраво, за да се върне в по-предни позиции.

– При пристигането в първи завой Себастиан [Фетел], който се бореше с Ферари-тата, спря доста рано и едва не го ударих. Отворих широко кривата, за да го избегна и загубих три позиции, но за щастие си върнах една доста бързо. В първата част от надпреварата доста се грижех за гумите си. След питстопа темпото ми бе подобно на това на Люис, така че установих разликата помежду ни на около 2 секунди. Нямаше как да вървя по-бързо обаче, тъй като губех аеропритискане в предната част на колата – коментира Дженсън.