Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 4-о място е по-добро от очакваното за Кубица

4-о място е по-добро от очакваното за Кубица

35
0

7 места на стартовата решетка за Гран при на Австралия утре ще разделят състезателите на BMW Заубер. Роберт Кубица се нареди 4-и в квалификацията днес, докато Ник Хайдфелд пропусна последната част на официалната тренировка за място заради 11-о си време.

Доста съм щастлив от четвъртото място на грида. Като се имат предвид първите тренировки през уикенда, това е повече отколкото очаквахме – призна полякът. – Напреднахме с автомобила и бях в състояние да направя няколко наистина добри обиколки. Бързият ми тур във втория сегмент в частност бе особено добър. За съжаление при второто ми излизане в последната част Нико Розберг се изпързаля пред мен в 14-и завой и изхвърли прах на пистата. Вследствие на това гумите ми загубиха много сцепление в последните завои на тази обиколка. Можеше и да съм трети, но и така съм доволен – допълни Кубица.

Хайдфелд от своя страна остана положително настроен след квалификацията.

Последната ми бърза обиколка във втората част на квалификацията си беше ОК до последния сектор, през който не преминах добре, а в последния завой задната част занесе сериозно. 11-и не е точно целта ми, особено след като зимните тестове бяха толкова обещаващи, но поне е предимство спрямо 10-и, защото сега съм свободен да избирам с колко гориво да стартирам – коментира немският пилот.

Ник се надява да направи хубаво състезание, но смята, че KERS-ът в колата му би донесъл съвсем малко предимство – на старта, въпреки че правата до първия завой не е особено дълга.