Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 4-о място за Кубица и Рено на Сепанг

4-о място за Кубица и Рено на Сепанг

27
0

Четвърти завърши Гран при на Малайзия Роберт Кубица, но полякът бе доволен от скоростта на своето Рено R30 и постижението си на пистата Сепанг.

– Още едно чудесно състезание, в което болидът бе с постоянно поведение и прекрасно темпо цял следобед. Стартът определено бе важен, тъй като успях да се измъкна пред [Нико] Хюлкенберг в първия завой, а след това излязох добре и от втория, при което задминах [Адриан] Сутил. След това успях да натрупам разлика спрямо колите зад мен, но нямах достатъчно скорост, за да догоня [Нико] Розберг. 4-о място е прекрасен резултат и чрез него печеля още важни точки – бе коментарът на Кубица.

Съотборникът му Виталий Петров отново не успя да финишира в надпреварата, но пък направи огромно впечатление с начина, по който се защитаваше спрямо Люис Хамилтън.

– Първата половина на състезанието беше страхотно забавление, беше страхотно да се боря с болидите около мен, особено с Хамилтън. След това в средата на дистанцията колата просто спря и мисля, че беше проблем със скоростната кутия – обясни руснакът.