Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 5 места назад на грида наказание за Ботас и Строл, Норис и...

5 места назад на грида наказание за Ботас и Строл, Норис и Перес ядосани на финландеца (обновена)

7236
0
Серхио Перес, катастрофа, меле, Хонда
мелето на първи завой след старта на Гран при на Унгария; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Валтери Ботас получи наказание преместване с 5 места назад на стартовата решетка и 2 наказателни точки за мелето, което предизвика на старта на Гран при на Унгария. Пилотът на Мерцедес не потегли добре, след това удари Ландо Норис, който изнесе Макс Верстапен. Настана хаос, в който отпаднаха още Серхио Перес и Шарл Льоклер.

Стюардите изрично отбелязаха, че той е изцяло виновен за катастрофата.

„Първа обиколка, не знам защо трябва да става това. Защо рискуват, за да вършат подобни глупости? Нищо не мога да направя, няма какво толкова да кажа. Разбира се, ако аз получавам наказание при положение, че не съм направил нищо грешно на пистата, то той (Ботас – б.р.) заслужава далеч по-сериозна санкция. Да видим. Надявам се да проявят здрав разум и да свършат каквото трябва, но в крайна сметка не зависи от мен“, заяви Норис.

Перес бе изключително разочарован от станалото.

„Мисля, че Ботас изтърва колата в началото. Мислех, че е бил Ландо, но всъщност Ботас е сбъркал сериозно и изкара всички от състезанието. Срамота. Това е огромен удар за тима ни. Много е вероятно да сме изгубили и задвижващата система“, каза пилотът на Ред Бул.

Ланс Строл получи същото наказание – 5 места назад на грида. Пилотът на Астън Мартин връхлетя върху Шарл Льоклер, отнасяйки себе си, пилота на Ферари и завъртайки Даниел Рикиардо (Макларън).

„Чудесен боулинг. Толкова разочароващо“, бе реакцията на Льоклер в социалните мрежи.