Начало Автомобили 50 000 поръчки за новия Opel Insignia

50 000 поръчки за новия Opel Insignia

44
0

Oтлична комуникационна свързаност и инфоразвлечения, високо ниво на комфорт, превъзходна видимост и забележителен дизайн – това са само няколко от отличителните белези на новия Opel Insignia, които допринесоха за спечелването на над 50 000 клиенти и представители на медиите в цяла Eвропа.

Актуалното равнище на заявените поръчки е значително по-високо от очакваното от Opel независимо от факта, че стартът им за моделите Insignia Grand Sport и Insignia Sports Tourer беше даден едва в средата на месец февруари, а появата на флагманския модел в представителствата на марката в много от големите пазари се осъществи към края на месец юни.

С напредването на масовото пазарно представяне на новото поколение започват да излизат и първите победи в сравнителните тестове в специализираните медии. Успехът на модела е още по-ясно видим и от разпределението на предпочитанията на клиентите към различните възможности и удобства на новия Opel Insignia.

Висок е делът на потребителите, които поръчват новия флагман на марката от Рюселсхайм с интелигентната вградена навигационна система Navi 900 IntelliLink, Ергономичните седалки със сертификат за одобрение от AGR и новото поколение предни светлини с матична система IntelliLux LED, потвърждавайки, че философията на марката Opel за предлагане на новаторски решения на достъпни цени дава своите дивиденти сред клиентите и доказвайки, че бъдещето е на всички.

“Разбира се, ние сме изключително доволни от актуалните успехи на новия Opel Insignia. Те доказват, че нашият нов флагман притежава всички необходими предпоставки – изглежда страхотно, осигурява изключително удоволствие от шофирането и предлага много високо равнище на комфорт,” сподели изпълнителният директор продажби и следпродажбено обслужване на Opel Петер Кюсперт. “Освен това, поръчките на новаторски решения и допълнително оборудване демонстрират одобрението на клиентите към нашия подход за превръщане на авангардните системи, удобства и възможности в достъпни за широката аудитория, а не само за избрано малцинство.”

Navi 900 IntelliLink – смартфон интеграция и вградена навигационна система

Системата, която ознаменува списъка с желания на почти всеки собственик на новата Insignia, е Navi 900 IntelliLink – почти 9 oт 10 автомобила Opel Insignia са поръчани с върховата инфоразвлекателна система в гамата на модела. Допълнително предлаганата система с вградена навигация използва 8-инчов цветен капацитивен сензорен екран. Данните в навигационните карти покриват цялата територия на Eвропа, а при наличие на Opel OnStar, дестинациите, изпратени от служител на системата OnStar или изпратени предварително чрез смартфон приложението myOpel, могат да бъдат изтеглени директно в навигационната система.

Освен това, системата предлага и високо равнище на индивидуализация – началният екран може да бъде конфигуриран в съответствие с предпочитанията на клиента. На основата на концепцията на т.нар. „favorites”, потребителите имат възможност да адаптират инфоразвлекателната система към своите индивидуални предпочитания и потребности. Могат да се запаметят до 60 предпочитани позиции („favorites”), включително радиостанции, телефонни контакти, плейлисти, дестинации за навигационната система и други.

Наред с това, в зависимост от вида на крайното устройство системата е съвместима с Apple CarPlay и Android Auto, с което отваря вратите на смартфон функциите в автомобила. Tака се дава възможност на потребителите на устройства на Apple да провеждат разговори, да стартират навигационно водене по маршрут чрез Apple Maps, да изпращат и да получават съобщения и да слушат музика чрез Spotify директно с команди от сензорния екран или чрез гласово управление от Siri. Пълен списък с приложенията на Apple CarPlay може да се намери в интернет на адрес apple.com/ios/carplay.

Android Auto е изграден около Google Maps, Google Now и способността да разговаряте с Google, както и на основата на нарастващата екоситема от приложения за музика и размяна на съобщения. Пълен списък от поддържаните приложения е на разположение в интернет на адрес android.com/auto. Ако на борда е активирана системата Opel OnStar, смартфоните могат и да се свържат с Wi-Fi точката за достъп[1]  до интернет с високоскоростна 4G/LTE мобилна връзка – например за безпроблемно възпроизвеждане на поточно аудио с високо качество.

Насладете се на перфектната гледка в условия на пълен комфорт

От друга страна, 70% от новата Insignia се поръчва с възможности за осигуряване на високо равнище на комфорт като предните седалки със сертификат за одобрение от независимата германска организация от медицински експерти по ортопедия AGR (Aktion Gesunder Rücken e. V. – Инициатива за подобряване здравето на гърба). Освен многобройните възможности за настройка, ергономичните предни седалки в новата Insignia предлагат и уникална комбинация от електрическо регулиране на страничните опори, както и функции за масаж, запаметяване на настройките и вентилация. Tе гарантират великолепен комфорт при пътуване на дълги разстояния и продължават традициите на марката Opel в създаването на достойни за отличия, подобряващи здравето на гърба седалки, които се предлагат на много привлекателни цени.

Един от технологичните акценти, на който се дължи успехът на Opel Insignia е новото поколение на авангардната система на предните светлини Opel IntelliLux LED®. 63% oт флагманския модел на компанията от Рюселсхайм се поръчва с новаторската система на светлините. При Insignia светлинният поток на дълги светлини се осигурява от 32 LED елемента – два пъти повече от тези в системата на Astra. Увеличеният брой на LED сегментите дава възможност различните светлинни профили да бъдат адаптирани още по-прецизно към актуалната пътна ситуация, а преходите между тях да се осъществяват още по-бързо и плавно.

За да подобрят допълнително видимостта в завой при движение на дълги светлини, инженерите на Opel са добавили към матричната система IntelliLux LED® на предните светлини на новата Insignia и новаторска функция за осветяване на завои. И не на последно място, допълнителен, специално предназначен за целта фокусиран LED модул в състава на късите светлини осигурява допълнително осветяване в режим на пълни дълги светлини на разстояние до 400 метра.

Високите нива на оборудване доказват своята популярност

Висшите нива на оборудване, предлагани при новото поколение на Opel Insignia също се доказват като изключително популярни сред клиентите. В момента над 60 процента от над 50-те хиляди купувачи на Insignia в Европа са насочили избора си към по-високите нива на изпълнение, които им осигуряват достъп до много по-богато стандартно оборудване, възможности и удобства, които не се налага да бъдат поръчвани допълнително като опции. Така например, системата за персонална комуникация и мобилни услуги Opel OnStar cе предлага серийно при ниво на оборудване „Innovation”.

Печеливша формула

В същото време новият флагман на Opel и неговото съчетание от новаторски възможности, удоволствие на пътя, простор и високо равнище на комфорт се радва на популярност не само сред потребителите – то е и изключително впечатляващо и за автомобилните журналисти в цяла Европа. С първите резултати от сравнителните тестове с различни конкуренти, които бяха публикувани напоследък, Insignia доказва, че марката Opel отново е намерила печелившата формула.

До момента новият флагман на Opel спечели осем от 13 сравнителни теста (62 процента): две победи в германски издания (Autostraßenverkehr брой 17/17 и Auto Zeitung брой 17/17), три победи в сравненията на автомобилни издания в Холандия  (AutoWeek брой 29/17 и онлайн на 21 юли, AutoVisie в броя от 6 юли) и по една във Франция (caradisiac.com), Полша (Auto Świat, брой 28/17 от 10 юли)  и Чешката република (auto.cz).