Начало Автомобили 50-ият шоурум на McLaren ще е в родината на Брус Макларън –...

50-ият шоурум на McLaren ще е в родината на Брус Макларън – Нова Зеландия

90
0
McLaren 12C Spider

McLaren отваря нов шоурум – 50-ти поред за марката, при това в родината на основателя на компанията Брус Макларън Нова Зеландия.

McLaren Automotive продължава да се разраства и следващото място, до което достига, е Оукланд. Дилър на местно ниво ще е компания, чийто изпълнителен председател Сър Колин Гилтрап е и патрон на тръста „Брус Макларън”. Той е познавал основателя на компанията, за която днес в Уокинг работят над 1000 души, още преди Брус да тръгне за Великобритания и създаде фирмата, носеща името му до ден-днешен.

За мен е привилегия да съм част от историята на McLaren, при това в Нова Зеландия – заяви Сър Гилтрап. – Познавах Брус Макларън. Той бе квинтесенцията на новозеландския пионер с визия, комбинираща спорта и инженерната страна на работата с изключително ниво на техническа експертиза. За Гилтрап е чест да внасят автомобилите, носещи неговото име, в родината му.

Главният изпълнителен директор на McLaren Automotive Майк Флюит допълни, че в компанията се гордеят изключително много с историята си и успехите, постигнати за тези 50 години съществуване.

Шоурумът на McLaren ще е в района Грей Лин, в една от централните за бизнеса области. Очаква се първите доставки на коли за Оукланд да бъдат осъществени още през декември тази година. Дилърството ще предлага пълната гама модели, включително наскоро обявения McLaren 50 12C и 12C Spider, които също са създадени в чест на 50-ата годишнина на фирмата, както и изключителният Р1.

Освен шоурум в Оукланд е създаден и сервизен център, чиито служители са преминали специално обучение в централата в Уокинг.