Начало BG спорт 52 заявки за писта Лики Моли

52 заявки за писта Лики Моли

520
0

52 пилоти са подали заявки за участие на писта Лики Моли, която ще се проведе на писта Дракон край Калояново идния уикенд. Състезанието ще е първи кръг от националния шампионат на Затворен маршрут.

Очаквано най-много са заявките в серия Спорт – 19. Сред тях е шампионът Симеон Симеонов с Хонда Сивик. На линия са още и другите водещи пилоти в класа Александър Димитров, Деян Куманов и Кристиян Христов. Отсъства шампионът за 2017 г. Ерменко Ерменков.

В серия Туринг за писта Лики Моли пилотите са общо 6. Сред тях са шампионът Иван Влъчков с Хонда Сивик от екипа на Дамасцена Алба, ветеранът Стоян Апостолов с Хонда Сиивк и Давид Будев от Влъчков Рейсинг със същия автомобил.

В серия Макси заявките са 8. На линия е шампионът Константин Маршавелов с Мицубиши Лансър Ево 10. Със същия автомобил конкурент ще му бъде Камен Василев.

Тази година на писта няма да участва шампионът за 2016 г. в Макси Пламен Камбуров. Той кара в първенството на планинско изкачване и спечели втория кръг от първенството в Гоце Делчев.

За Купа Лада заявките са 11, сред които е шампионът Иван Лишев. А за Купа Енеос заявените участници са 8.

Пълният списък със заявки можете да видите на графиката долу: