Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Монтоя няма намерение да се връща във Ф1

Монтоя няма намерение да се връща във Ф1

87
0
Хуан Пабло Монтоя

Хуан-Пабло Монтоя отхвърли възможността един ден да се върне отново във Ф1.

В момента 35-годишният колумбиец е пилот в американските серии НАСКАР, където се състезава за отбора на Чип Ганаси – Таргет. Монтоя напусна Ф1 през 2006-та, след един труден сезон с екипа на Макларън.

„Някои хора ми казват, че трябва да се върна във Ф1, но аз съм щастлив. Мисля че е ясно, че в момента няма шанс да се върна в обратната посока.

За момента аз съм щастлив, спонсорът ми е щастлив и Чип Ганаси е щастлив и това е всичко, което ме интересува.  В НАСКАР е по-забавно, отколкото във Ф1. Гледах финала на тазгодишния сезон в Абу Даби и всичко бе както си е било винаги – една кола е със секунда по-бърза от друга, но въпреки това не може да я изпревари. Те казват, че проблема е в пистата, но честно казано, Ф1 винаги си е била такава.

Иначе Себастиан Фетел заслужи титлата, независимо, че въпреки таланта си, направи всичко възможно, за да не победи. Той и отборът му направиха много грешки и това направи нещата за тях много трудни, но смятам, че най-бързите пилот и кола спечелиха“, заяви Монтоя за уебсайта prensa.com.