Начало BG спорт 55 заявки за планинско Шипка Дамасцена

55 заявки за планинско Шипка Дамасцена

1039
0

55 пилоти са подали заявка за участие в планинско Шипка Дамасцена. Надпреварата ще се състои идния уикенд (17-18 септември) и ще е първи кръг от тазгодишния шампионат, администриран от БФАС. Състезанието ще се състои за първи път от 2019 г. насам.

За първи път от няколко години у нас ще се състезават и Стефан Стоев (Silver Car EF 10), Юлиян Телийски (Mitsubishi Lancer Evo IX), Любен Каменов (Mitsubishi Lancer Evo IX) и Николай Златков с Audi S1. Ще видим още Васко Въжаров, Ивелин Йотков, Петко Манолов, Динко Иванов.

В надпреварата ще се пуснат и доста от асовете ни на писта. Сред тях личат имената на 6-кратния шампион в Туринг Иван Влъчков (АСК ДАМАСЦЕНА-Алба Казанлък), Стоил Неков, Александър Димитров, Деян Куманов, Динков Монев, всички с Хонда Сивик.

“Интересът към състезанието е сериозен. На феновете, които ще дойдат да гледат състезанието определено ще им допадне това, което сме подготвили”, заяви организаторът на състезанието Николай Мончев. „Трасето е истинска класика и ще карат най-силните български пилоти в тази дисциплина. Вече сме окастрили храстите край трасето, финалната част от подготовката му ще е в четвъртък, когато ще бъде измито и почистено. Всичко върви по план.“

Тренировките ще са в три манша в събота (17 септември) и ще започнат от 14:30 ч. В неделя откриването е от 9:00 часа, а от 9:40 ч. започва подгряващият манш. Първия от двата състезателни манша ще стартира в 11:10 ч.

Трасето на планинско Шипка Дамасцена стартира на 7 км след град Шипка по път Е85 и финишира на половин километър преди връх Шипка. Всеки желаещ да наблюдава надпреварата ще трябва да заплати вход от 5 лв. Зрителите ще бъдат допуснати само до определените за това зони. В събота трасето ще бъде затворено за автомобили от 09:30 ч. до 19:30 ч., а в неделя от 7:30 ч. до 16:30 ч.

Пълен списък със заявките можете да видите тук