Начало BG спорт 56 заявки за Писта Бургас

56 заявки за Писта Бургас

913
0

Общо 56 пилоти са подали заявки за участие на Писта Бургас. Състезанието е първи кръг от Националния шампионат на Затворен маршрут. Организатори са местният клуб Вромос с подкрепата на Автомобилната федерация на България и Община Бургас.

Надпреварата трябваше да се проведе на 3-4 април, но беше отложена заради парламентарните избори. Сега на линия ще бъдат 14 коли за Купа Лада, 15 в серия Спорт, 15 в серия Туринг и 11 в Макси.

В кралския клас на линия са всички водещи пилоти, сред които шампионът за последните 4 години Константин Маршавелов от KA-2 Racing с Мицубиши Лансър Ево 10 и основният му съперник Пламен Камбуров от LV Auto Racing.

Тази година KA-2 Racing ще участва с общо трима пилоти. Освен Маршавелов, ще се състезават още Камен Василев и Венцислав Станев. С автомобили Субару Импреса ще бъдат състезателите на Старт М Криводол – Румен Киров и Диман Георгиев.

Изненадващо много са състезателите в Туринг – 15.

Такава бройка не е имало у нас от 5 години насам. На линия е първенецът за изминалите 5 сезона Иван Влъчков от АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък с Хонда Сивик. Той направи 2 теста преди старта на сезона на Писта Дракон, за да се подготви добре.

Той ще има много сериозна конкуренция в лицето на Косю Йорданов с Рено Меган, Станислав Паришков с Опел Кадет, Стоян Апостолов с Хонда Сивик, Стоил Неков (Хонда Сивик) и Кольо Карастоянов също от тима на АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък.

В Спорт списъкът е по-кратък от обичайното. Но въпреки това повечето водещи пилоти са на линия. Титлата си от миналата година ще защитава Йордан Методиев (Дианел) с Хонда Сивик в силната конкуренция на Симеон Симеонов, Александър Димитров, Александър Димитров-Пъчката, Александър Антов. Липсва Кристиян Христов, който вероятно ще се включи в някое от следващите състезания.

За 4-и пореден път от 2017 г. насам, организаторите на писта Бургас ще връчат приза „Борис Борисов“. Той беше учреден преди 5 години по инициатива на директора на надпреварата Радко Петров. Той ще се присъди на онзи пилот, който покаже достойнството на честната игра тази събота и неделя.

Програма:

8 май (събота)

10:00 – 10:30 ч:Паркиране и настаняване на състезателните автомобили в сервизната зона

10:30 – 12:30 ч: Административен и технически преглед в сервизната зона

12:30 – 12:55 ч.: Първо заседание на спортните комисари

13:00 ч. Тренировки за място на стартовата решетка (квалификации).

 

9 май (неделя)

10:00 – 10:25 ч: Официално откриване на състезание пред VIP зоната

10:30 ч: Старт на състезанието

14:30 ч: Церемония по награждаване