Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шестима от F1 и Петер Солберг във виртуалния старт утре

Шестима от F1 и Петер Солберг във виртуалния старт утре

1677
0
Петер Солберг
Петер Солберг; снимка: FIAWorldRallycross.com

Шестима титулярни пилоти от Формула 1 ще участват утре вечер в поредната виртуална Гран при. Тя ще се проведе в деня, когато бе предвидена Гран при на Нидерландия. Състезанието отново ще е от 20 ч. българско време и ще се предава от Диема и по всички канали в социалните мрежи на Формула 1. Сред титулярите е пилотът на Ферари Шарл Льоклер, който спечели двете предходни състезания. Алекс Албон от Ред Бул и пилотите на Уилямс Николас Латифи и Джордж Ръсел отново ще участват заедно с Антонио Джовинаци (Алфа Ромео) и Ландо Норис (Макларън).

Ландо изобщо нямаше късмет в предишните три състезания, като проблеми на старта и след това във връзката го извадиха от надпреварите твърде рано

23-годишният англичанин е един от най-добрите геймъри и просто имаше много лош шанс. Той показа класа, спечелвайки предишното виртуално състезание в Индикар, а тази нощ ще участва отново на Индианаполис. До Норис този път обаче няма да е титулярният му съотборник Карлос Сайнц, а инфлуенсъра Джели ван Вухт.

Бившите състезатели от Формула 1 Щофел Вандоорн и Естебан Гутиерес ще продължат да защитават цветовете на Мерцедес, където са тест пилоти.

Кристиан Лундгаард от Формула 2 направи силни предходни надпревари и ще бъде отново в Рено. Ще участва още Хуан Мануел Корея, а тимът на Хаас пак ще е съставен от Луис Делетрас и Пиетро Фитипалди.

Специално внимание заслужава участието на синът на Ралф Шумахер (и племенник на Михаел) Дейвид Шумахер, която ще кара за тима на Рейсинг Пойнт

Със сигурност атрактивно се очаква да бъде и карането на Петър Солберг. Световният рали шампион за 2003 г. ще партнира на Лундгаард в Рено.

На старт ще застанат още крикет звездата Стюарт Броуд и футболистът Алесио Романьоли (капитан на италианския Милан).

Пистата Зандвоорт не е конфигурирана в официалната игра на Формула 1. Поради това организаторите направиха анкета за феновете. В нея победи бразилската писта Хосе Карлос Паче, известна като Интерлагос. Трасето в Сао Пауло спечели вота с над 50% и утре състезанието ще е на него.