Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер с втора победа във виртуалната F1

Льоклер с втора победа във виртуалната F1

2125
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Пилотът на Ферари Шарл Льоклер спечели второ поредно състезание във виртуалните състезания от Формула 1. Той победи на пистата в Шанхай пред Алекс Албон от Ред Бул. Трети бе китайският тест пилот на Рено Гуаню Жоу, пред Джордж Ръсел (Уилямс). Двамата изпревариха в края на надпреварата Щофел Вандоорн (Мерцедес).

С перфектна обиколка още в началото на квалификацията Льоклер взе първата позиция на старта

Второ време записа Джордж Ръсел, но бе наказан за блокиране на съперници и така втори тръгна Албон. Двамата поведоха колоната, а зад тях битка започнаха пилотите на Мерцедес Вандоорн и Естебан Гутиерес. Пред тях трети мина Жоу. Той спечели първия кръг от електронните състезания в Бахрейн.

Карлос Сайнц катастрофира още в първия тур, но продължи. Съотборникът му в Макларън Ландо Норис така и не можа да стартира. Албон бе сред първите пилоти, които влезе в бокса за смята на гуми. В петия от 28 тура и Льоклер спря в пита, оказвайки се зад Албон. Двамата водеха люта битка, като в 11-ата обиколка пилотът на Ферари отново мина напред.

След спирането и на Сайнц Льоклер и Албон отново заеха първите две места пред Вандоорн. Жоу го изпревари, но белгиецът си върна третото място. В самия край обаче загуби скорост и пред него завършиха и Жоу, и Ръсел.

Люти битки води в средата на колоната води вратарят на Реал Мадрид Тибо Куртоа, който се пребори със звездата на Лацио Чиро Имобиле.