Начало Други 60 пилоти в първия ден на дрифт шоуто в Стара Загора

60 пилоти в първия ден на дрифт шоуто в Стара Загора

68
0

Близо 60 пилоти се събраха на летището в Стара Загора днес за първия ден от дрифт шоуто, с което се откри моторспортният сезон у нас. Надпреварата, която е първа по рода си в града, се организира от АСК Стара Загора и местният Ретро клуб със съдействието на Община Стара Загора. На специално изградено трасе с дължина 500 метра пилотите, разделени в две групи – професионалисти и любители, показаха какво могат зад волана на своите мощни автомобили. Колите, които наблюдаваха зрителите, са основно БМВ, Нисан и Форд Сиера, със задно предаване.

В днешния ден пилотите участваха в няколко тренировъчни сесии, в които имаха достатъчно време да изпитат и подготвят автомобилите си. Утре (неделя) сутринта от 9 часа започва квалификацията за излъчване на 16-те най-добри. Два часа по-късно от тях чрез елиминации ще се излъчат победителите. Професионалистите ще карат двама по двама с размяна на позициите и от показалите най-добри резултати ще се излъчи победителят.

„Това е първото за годината дрифт състезание в национален мащаб, заяви Илия Бояджиев, председател на АСК Стара Загора. – Условията са перфектни, с подкрепата на Общината успяхме да измием идеално трасето, което не е ползвано много години. Осигурили сме награди за победителите. Целта ни е младите да не карат по улиците със скорост над позволената, да го правят контролирано и организирано, да се спазват правилата, да намалим произшествията по пътищата.“