Начало Лайфстайл 600 деца пожелаха късмет на Алонсо преди старта на Хунгароринг

600 деца пожелаха късмет на Алонсо преди старта на Хунгароринг

43
0

600 деца пожелаха късмет на Фернандо Алонсо дни преди началото на уикенда за Гран при на Унгария.

Двукратният световен шампион и президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло заедно с управляващия директор Амедео Фелиса и директора на отдел човешки ресурси Марио Майран посетиха тазгодишния Джуниър Самър Кемп – летния лагер, организиран за децата на служителите на компанията. Той е дело на сътрудничество между Ферари и общинския съвет на Маранело и се провежда вече няколко години.

Това е наистина страхотна инициатива, демонстрираща близките връзки между компанията и областта, в която се намира – коментира Ди Монтедземоло.

Лагерът набра сериозна популярност от началото на създаването си. В началото 200 деца участваха в него, докато днес вече са три пъти повече, разделени на две групи (от 3 до 4 и от 7 до 14-годишни). С тях се занимават над 50 учители, организиращи ежедневните занимания, които се провежда от 7:30 до 20:30 часа. Инициативата е поредната от цяла програма на Ферари, насочена към максимално улеснение на служителите на компанията. Благодарение на нея фирмата не веднъж бе избирана за най-добро място за работа в различни класации.

Майките на децата подариха на Ди Монтедземоло специално изработена кожена емблема като признание за усилията му да ги улесни. Алонсо пък получи цяла кутия с писма, които хлапетата са написали за него.

Страхотна мотивация и прилив на енергия – почти същото като усещането при включване на KERS на старта. Точно това ми трябваше преди да тръгна за Будапеща! – заяви Фернандо.