Начало Автомобили 600 к.с. за флагмана на Nismo гамата – Nissan GT-R Nismo

600 к.с. за флагмана на Nismo гамата – Nissan GT-R Nismo

54
0
Nissan GT-R Nismo

Суперавтомобилът Nissan GT-R Nismo е новият флагман на Nismo гамата на Nissan. Компанията почерпи от десетилетията състезателен опит, за да разработи върховния Nissan GT-R.

Nissan GT-R Nismo се характеризира с ексклузивен дизайн, осланящ се на дългогодишната състезателна философия за форма, подчинена на функцията. Той е снабден с редица технологии, вдъхновени от света на моторния спорт, целящи подобряване представянето на автомобила чрез оптимизирана аеродинамика, окачване и двигател, създаващи добре балансирана машина, която се чувства еднакво добре и на пътя, и на пистата.

Nissan GT-R Nismo ще се предлага в Япония от края на февруари 2014 г., а в САЩ и Европа ще се появи по-късно догодина.

Под предния капак е монтиран 3,8 V6 VR38DETT двигател, възползвал се от опита, който Nismo е натрупал от участието си в състезания, каквото например е световноизвестното 24 часа на Нюрбургринг. Мощността на двигателя се е увеличила и сега е 600 к.с. (441kw) и 652 Нм въртящ момент.

Нови турбокомпресори с по-голям диаметър, които се използват в GT3 състезанията, подобряват „дишането“, оптимизирайки индивидуалния контрол на детонация във всеки цилиндър. Усъвършенствана горивна помпа подобрява изгарянето.

Настройките на окачването са вдъхновени от тези на състезателния болид GT-R Nismo, като са настроени за зашеметяваща маневреност, стабилност и управление, без да се компрометира финесът.

Пружините и специално разработените Bilstein Damp Tronic амортисьори отпред и отзад са специално настроени да осигуряват изключителни нива на сцепление и прогресивна обратна връзка от волана. Могат да се изберат три настройки на окачването: Comfort, Normal и R, последното от които е за шофиране на писта.

Ексклузивни Nismo гуми – разработени от Dunlop – предлагат изключително сцепление и характеристики на управление. Отпред: 255/40 ZRF20; отзад 285/35 ZRF20.

Използвайки най-новите Computational Fluid Dynamic симулационни техники за анализиране на въздушния поток, Nismo разработи аеропакет, подобряващ стабилността, минимизиращ негативното влияние на въздушното съпротивление, като едновременно с това придава на автомобила заплашителен и мускулест външен вид. Взети заедно, предната броня, защитната кора под двигателя и карбоновият заден спойлер увеличават силата на притискане, снижавайки центъра на тежестта и генерирайки допълнителни 100 кг (при 300 км/ч) притискаща сила спрямо наскоро обновения 2014 GT-R. Аеродинамичните характеристики на автомобила са настроени така, че да гарантират при всякакви скорости равномерно разпределение на силата на притискане от предната към задната част на автомобила, осигурявайки прогресивни характеристики на управлението. По-широката конфигурация на предната броня и продълговатият, но заострен дизайн на задната броня поддържат коефициента на челно въздушно съпротивление на Cd 0,26, същия като при 2014 Nissan GT-R.

Nissan GT-R Nismo ще се предлага в пет екстериорни цвята: Brilliant White Pearl, Meteor Flake Pearl Black, Ultimate Metallic Silver и Vibrant Red. И уникалният за GT-R Nismo цвят Dark Matte Grey, акцентиращ внушителната мускулатура на автомобила.