Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 600 метра ще са зоните за изпреварване

600 метра ще са зоните за изпреварване

60
0
Хейки Ковалайнен

Точно 600 метра ще е дължината на зоните, в които по време на състезанията през новия сезон във Формула 1 пилотите ще могат да използват системата за отваряне на задното крило DRS (Drag Reduction System), за да изпреварят по-лесно свой съперник.

Комисарите на ФИА вече обикалят пистите и избират точните места – те ще бъдат означени с линии върху асфалта, като чертата, от която ще може да започне изпреварването, ще е още на завоя преди посочените участъци.

В квалификациите системата ще се ползва свободно, но в състезанията това ще става само в този участък и то при положение, че изпреварващият пилот е доближил своя съперник отпред на по-малко от 1 сек дистанция.

В падока на Херес, където стана ясно точно как ще са означени зоните, мнозина са изразили нови притеснения, че всичко ще стане прекалено сложно за хората от рейсконтрола и екипите. В колоната ще има много битки, пилоти ще бъдат настигани с обиколка и т.н. и това ще прави ситуацията доста комплицирана. Зрителите ще са още по-затруднени в следенето на борбата.