Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 6000 души в онлайн чат с Маса

6000 души в онлайн чат с Маса

29
0

Онлайн чатовете с фенове започнаха да стават нещо обичайно за пилотите на Ферари за огромно удоволствие на многобройните почитатели на Скудерията. Снощи Фелипе Маса отново седна на компютъра, за да отговаря на хиляди въпроси в официалния сайт на тима, след като даде най-добро време в първия ден тестове на пистата Рикардо Тормо до Валенсия.

Повече от 6000 души се включиха в разговора, в който бразилският пилот сподели първите си впечатления от новото F10. Според технически екип Маса е много доволен от автомобила си и сцеплението на гумите, а самият той го сподели по-късно и с тифозите. Фелипе се чувства удобно в болида, а самата кола е била с добро поведение с различни количества гориво, както и по-лесна за управления спрямо миналогодишната F60. Прякото сравнение между двата автомобила бе и основната причина, поради която тимът промени програмата си за първите тестове в последния момент и Маса кара два дни, а Фернандо Алонсо ще провежда изпитания само един.

Според Фелипе също така работата в симулатора е важна за подготовката на всички във Формула 1, но не може да замени истинското действие и карането на писта. Що се отнася до новата система на точкуване, то тя едва ли ще промени нещо сериозно, твърди бразилецът, като още веднъж бе категоричен и че е в перфектно здраве.