Начало BG спорт 62 заявки за Писта Хасково на Дракон

62 заявки за Писта Хасково на Дракон

513
0

62 пилоти са подали заявка за участие на Писта Хасково, която тази година ще се състои на трасето Дракон край Пловдив. Надпреварата ще е 5-и последен кръг от шампионата на Затворен маршрут.

По традиция най-много са заявките в серия Спорт – 21. Там обаче шампионът е ясен. Това е Йордан Методиев с Хонда Сивик, който спечели и 4-те кръга през сезона и е недостижим преди финалното състезание.

Въпреки това надпреварата се очаква да бъде оспорвана, като на линия ще са Александър Димитров-Пъчката, Симеон Симеонов, Любен Емануилов, Иван Бакърджиев, Александър Антов и др.

Във всички останали серии шампионите предстои да бъдат решени именно на Дракон. В Лада, където заявките са 14, първите двама Иван Лишев и Крум Крумов дори са с равни точки. Шансове има и Дончо Дончев, който е на 10 т. зад тях.

В серия Туринг заявените участници са 15. Там за 6-а поредна титла ще се бори Иван Влъчков от АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък/КA-2 с Хонда Сивик. За целта той трябва да спечели предстоящото състезание, а лидерът в първенството до момента Стоил Неков (Хонда Сивик) да не е 2-и.

В надпреварата ще участва и другият пилот на АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък/КA-2 – Кольо Карастоянов. Личат имената още на Станислав Паришков, ветеранът Стоян Апостолов, Димитър Кондев и Искрен Веселинов.

В Макси лидер преди финалния кръг е Пламен Камбуров с Мицубиши Лансър Ево 9, който има 9 т. аванс пред Румен Киров и 15 т. пред миналогодишния шампион Константин Маршавелов с Мицубиши Лансър Ево 10. Това означава, че 3-о място на Дракон ще му гарантира титлата.

Тримата са сред заявените общо 12 пилоти за участие. Освен тях ще видим пилоти с амбиции за призоов класиране, като Илия Царски, Васко Въжаров, Камен Василев и Венцислав Станев.

Заявки за участие на Писта Хасково: