Начало Formula 1 News 650 маршали ще напътстват пилотите

650 маршали ще напътстват пилотите

11
0
Маркус Ериксон

650 изключително опитни маршали ще подават сигналите около трасето в Монте Карло, което бе изградено още преди почти месец в княжеството и по-миналия уикенд прие състезанието от Формула Е.

620 пък е броят на контрольорите, които ще допускат зрителите до трибуните и единствената зелена зона – под двореца. 120 са ангажираните в различни точки на трасето пожарникари. Свободни пожарогасители обаче ще има общо 800 – на 15 метра един от друг. 1420 са гумите пред мантинелите.

Крановете, които ще изнасят повредените коли от трасето при евентуален инцидент, са 10, а предвид по-широките гуми и коли пилотите коментираха днес, че вероятността от удари е много по-голяма. Фелипе Маса отново се върна към крилатата фраза на Нелсън Пике от преди години, че да караш болид в Монако е като да си с колело в кухнята или хола.

21 км е общата дължина на мантинелите, а 880 метра са оградите Текпро. Предпазните мрежи пък са 20 000 кв. метра, но пилотите се вълнуват най-много от новите пластмасови бордюри около ограждащите басейна шикани, които са доста високи и могат да счупят крилата и подовете.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter