Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Торо Росо, Върджин и Испания Рейсинг за представянето си в свободните тренировки...

Торо Росо, Върджин и Испания Рейсинг за представянето си в свободните тренировки в Шанхай

75
0
Хайме Алгерсуари

Торо Росо, Върджин и Испания Рейсинг за представянето си в свободните тренировки на пистата до Шанхай, където в неделя ще се проведе третата надпревара от световния шампионат във Формула 1 за 2011 г. В тима от Фаенца останаха доволни от скоростта си, но двата най-малки отбора в спорта преживяха нова поредица повреди.

Себастиен Буеми (13-и):

– Сутрешната тренировка премина наистина добре, останах доволен от поведението на колата. Следобед също бяхме продуктивни и направихме сравнение между гумите хард и софт. За съжаление малък проблем в края на сесията ме принуди да прекратя дългата си серия. Трудно е да преценим темпото си, но в момента Форс Индия изглеждат по-бързи от нас. Има няколко преасфалтирани зони, като в първи завой са се отървали от една доста голяма неравност, а на други места повърхността е по-гладка.

Даниел Рикиардо:

– За последно карах тук през 2006 г. с Формула BMW, така че вероятно съм бил с минута по-бавен от всички останали! С трета сесия зад гърба ми обаче, процедурите вече се превръщат във втора природа за мен. Първоначалното ми впечатление е, че скоростта е добра.

Хайме Алгерсуари (15-и):

– Карах само следобед, но вече набелязах няколко области, в които можем да подобрим колата за останалата част от уикенда. Въпреки това обаче балансът бе на ниво от самото начало. В най-бързата си обиколка попаднах в трафик. Износването на гумите е по-ниско, отколкото в Малайзия, така че се надявам да се съсредоточим повече върху автомобила. Трябва да открием как да увеличим прилепянето.

Тимо Глок (23-и):

– Не беше добър ден. Така и не карах кой знае колко, тъй като имахме куп технически повреди. В първата тренировка се появи проблем в задната част на колата. Във втората беше двигателят, така че в крайна сметка направих около 12 тура. Нито свърших нещо по настройките, нито каквото и да било друго, което е ужасно вбесяващо.

Жером Дамброзио (22-и):

– Доволен съм от днешното си представяне, но не е хубаво, че няколко проблема не ми позволиха да напредна още повече. Не успях да извлека максимума при серията си с меките гуми. С малко по-добър късмет утре може да се върнем на очакваните позиции.

Нараин Картикеян (20-и):

– Изпробвахме различни реглажи и натрупахме прилично количество километри. Утре ще опитаме да направим още една крачка напред. Доволен съм от броя обиколки. Като се изключи завъртането ми към края на тренировките, денят бе много добър.

Витантонио Лиуци (21-и):

– Продуктивен ден изпитания, колата върви чудесно, а изпитахме и някои компоненти, които ще използваме в Турция. За съжаление спрях в последния тур сутринта заради повреда в хидравликата. Поправянето му се проточи и заради това направих само една обиколка следобед.