Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 7 от 7 квалификации за Ред Бул

7 от 7 квалификации за Ред Бул

50
0

Пълната доминация на Ред Бул в квалификациите за надпреварите от Формула 1 този сезон продължи и в Турция. Марк Уебър за трети пореден път ще се нареди пръв на стартовата решетка на пистата Истанбул парк утре, а съотборникът му Себастиан Фетел е трети.

– Имах проблем в сутрешната тренировка, затова и закъснях за първото си излизане – обясни австралиецът. – Заради това малко поизостанах в подготовката за квалификацията, което не е идеалната ситуация, но успях да се концентрирам навреме. Някои нови компоненти в задната част на автомобила бяха монтирани около 4 минути преди да изляза за първата част на сесията – страхотна работа от момчетата, които се справиха навреме. Позицията е най-добрата, но всеки старт е уникален сам по себе си и има свои предизвикателства. Гумите могат да решат много неща тук, така че надпреварата ще е интересна – нямам търпение – допълни Уебър.

Фетел от своя страна имаше грижи със спирачките в решителния трети сегмент, след като първите две части протекоха гладко за него.

– Първата обиколка вървеше брилянтно до 12-и завой, където при спирането леко блокирах предното вътрешно колело. Това само по себе си не е проблем, но странното беше, че така и не се отблокира повече докато не промених посоката. При второто излизане получих потвърждение, че наистина има проблем, след като натиснах спирачките, а продължих напред – не можех да спра и вътрешното колело не се държеше нормално. Въпреки всичко трети е чудесна позиция, тъй като съм от чистата вътрешна страна, а състезанието е дълго – обясни случилото се германецът.