Начало Форум 70-ата годишнина на F1 Гран при – коментари преди старта

70-ата годишнина на F1 Гран при – коментари преди старта

1067
0
Гран при на Великобритания, Силвърстоун
снимка: Пирели

Пети кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2020 г. отново ще е на пистата Силвърстоун. Надпреварата е посветена на 70-ата годишнина на F1. Световният шампионат е основан през 1950 г. Първият му старт е точно на Силвърстоун във Великобритания на 13 май 1950 г. На грида се подреждат 21 коли. Състезанието е спечелено от Джузепе Фарина с Алфа Ромео, който освен това взима полпозишъна и прави най-бързата обиколка в надпреварата. Фарина е и първият шампион в F1.

1022 старта по-късно Формула 1 има невероятна история с изключителни битки, герои и легенди, родени по 71 писти в 32 страни

Прогнозата за времето през предстоящия уикенд е за още повече слънце в сравнение с миналата седмица – поне в началото на работата на екипите. Метеоролозите предвиждат до 34 градуса в петък, не повече от 10% вероятност за валежи и умерен югоизточен вятър. В събота температурата на въздуха ще е малко по-ниска с максимална стойност около 28 градуса. Очаква се частична облачност, но не и дъжд. Най-сериозен шанс за валежи има в деня на състезанието – 50%. В неделя ще е облачно с максимална температура от 25 градуса.