Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 7000 работници се трудят на пистата в Индия

7000 работници се трудят на пистата в Индия

47
0
Карун Чандок

7000 работници се трудят усилено по пистата за Формула 1 за Формула 1, съобщи пилотът Карун Чандок, след като посети строежа на трасето. Състезателят използва акаунта си в Туитър, за да сподели впечатления от достигнатия етап на проекта, допълвайки с любопитни подробности като например тази, че 150 готвачи се грижат за прехраната на хората там.

Основните сгради в питлейна (включително гаражите и падок клуба над тях) вече са в напреднал етап на конструиране. Главната трибуна пък е издигната до необходимата височина, както и немалка част от останалите места за гледане на надпреварите.

Току-що осъзнах, че [град] Агра ще е на по-малко от 100 мили (приблизително 160 км) от пистата за Формула 1 с новия експрес – страхотна възможност за посетителите да видят едновременно F1 и Тадж Махал! – написа още Чандок.

Карун говори с инженерите по обектите и ентусиазирано съобщи, че според тяхната информация асфалтът на пистата ще бъде положен две седмици по-рано от предвидения срок.

Първата Гран при на Индия във Формула 1 е планирана за 30 октомври тази година, като трасето първо трябва да премине проверките на ФИА. Засега нещата се движат нормално, след като няколко пъти всичко бе наблюдавано от различни хора, включително от Бърни Екълстоун. Поводът бяха притесненията относно надпреварата в Корея, където течаха довършителни работи дори по време на състезателния уикенд през миналия сезон. Проблеми с Игрите на британската общност също предизвикаха въпроси относно ситуацията с индийското трасе. За момента обаче грижи с пистата за F1 явно няма.