Начало Рали Ал-Атия и Бареда-Борт водят, Теранова и Съндърланд отпаднаха от рали Дакар

Ал-Атия и Бареда-Борт водят, Теранова и Съндърланд отпаднаха от рали Дакар

62
0

Насър ал-Атия и Хоан Бареда-Борт продължават да водят съответно при автомобилите и мотоциклетите в рали Дакар, докато някои от съперниците им се сблъскаха със сериозни трудности и отпаднаха от надпреварата. Орландо Теранова и Сам Съндърланд не преодоляха дистанцията от Чилесито до Копиапо.

Ал-Атия спечели етапа и увеличи аванса си в генералното класиране. Той е на 8:15 мин пред Жиниел де Вилер, като успя да вземе етапната победа едва в последните километри в двубой с Нани Рома. Де Вилер бе трети.

Теранова удари камък на 72-рия километър и счупи задно окачване. Той вероятно няма да продължи състезанието.

Карлос Сайнц, който вървеше най-добре от екипажите на Пежо, също имаше проблеми. Повреда на турбото го принуди да търси помощ. Съотборникът му Стефан Петерханзел пък спука гума при едно по-тежко приземяване. До този момент той се бореше за победата в отсечката.

При моторите преднината на Бареда-Борт вече е 12:49 мин. Марк Кома излезе втори, а Пауло Конкалвеш е трети. Сам Съндърланд обаче катастрофира и отпадна от надпреварата. Британецът е с контузии на ключица и рамо.

Рафал Соник продължава да е начело при АТВ-тата и доминира в класа си, като взе още една етапна победа. Игнасио Касале бе най-близо до него в отсечката.

Четвъртата отсечка от рали Дакар 2015 бе спечелена от четвърти различен екипаж при камионите. Камаз взе троен успех в дистанцията, като пръв бе Едуард Николаев, следван от Андрей Каргинов и Айрат Мардеев. В генералното подреждане начело е Мардеев, но с под две минути преднина.