Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 7-о и 9-о място на грида са чудесна база за надграждане, убедени...

7-о и 9-о място на грида са чудесна база за надграждане, убедени са Рено

50
0
Виталий Петров

Екипът на Рено постигна целите си за Гран при на Турция до момента. Отборът се справи с подготовката за състезанието в рамките на една-единствена сесия вчера (тъй като сутрешната бе на мокра писта), а след това пилотите Ник Хайдфелд и Виталий Петров се класираха в топ 10 на квалификацията. Двамата ще се наредят съответно на девета и седма позиция на стартовата решетка, което означава, че ще са от чистата страна на трасето.

Не съм напълно доволен от класирането си на грида днес, защото имаме възможности и за по-добра позиция от седмата – заяви руснакът. – Достигането и на двама ни до Q3 обаче е положително, като освен това нямахме никакви технически проблеми. Утре ще продължим работа, за да се борим в челото на колоната.

Хайдфелд бе по-щастлив от постигнатото, въпреки че е зад съотборника си на стартовата решетка.

По-рано през деня имах грижи, но в Q2 балансът най-накрая бе добър, както и поведението на гумите. Можеше да се класирам и малко по-напред, но предницата занасяше в определени моменти. Уверен съм за утре, тъй като с DRS е по-лесно да се изпреварва. Освен това състезателното ни темпо е по-високо – обясни немският състезател.

Доста напрегната надпревара очаква техническият шеф на Рено Джеймс Алисън. Според него днешното поведение на част от отборите и пестенето на гуми са показателни за това, че питстоповете ще са поне три на пилот, ако не и повече.