Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 8 питстопа за Върджин в Монреал

8 питстопа за Върджин в Монреал

39
0

Куп проблеми засипаха екипа на Върджин по време на Гран при на Канада, вследствие на които само Лукас ди Граси завърши (19-и и последен в класирането), а Тимо Глок отпадна от надпреварата.

– Случи ни се възможно най-лошото износване на гумите и направихме безпрецедентните осем питстопа. Излязохме от първия тур в прилична форма, но Тимо бе ударен отзад и това му коства над 10% от аероприлепянето – основно в задната част. След това трябваше да правим кратки серии от обиколки в опит да се справим с разрушаването на гумите ни. Нещата при Лукас преминаха малко по-гладко. Теч от кормилната щанга спря Тимо, а около 10 обиколки преди финала видяхме падане на хидравличното налягане и при Лукас. Затова той трябваше само да докара колата до финала – обясни случилото се техническият шеф на отбора Ник Уирт.

Глок нарече състезанието истинска лудост, като допълни, че Бруно Сена е ударил неговия Върджин. Преди да отпадне той направи цели пет спирания в бокса.

– Първата част от надпреварата ми бе много силна и дори вървях десети за малко – първо влизане в зоната на точките въобще. За съжаление към края заради падане на хидравличното налягане трябваше да внимавам много за болида. Разочароващ край, но добър опит – заяви пък бразилският му колега.