Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 80 милиона долара били инвестициите в Ланс Строл

80 милиона долара били инвестициите в Ланс Строл

225
0

80 милиона долара са инвестициите в състезателната кариера на Ланс Строл, който ще е титулярен пилот на Уилямс за 2017 г., съобщава немското издание Auto motor und sport.

Смята се, че е договорено бащата на Ланс – канадския милиардер Лорънс Строл, да налее $35 млн. към бюджета на британския тим. А това били само част от парите, които Лорънс е вложил в развитието на сина си като пилот.

Този сезон Ланс спечели титлата в европейската Формула 3, като преди сезона Лорънс купи отбора Prema, а болидът на Строл е бил обслужван от механици и инженери на Уилямс.

Отделно от това от Уилямс са подготвили специална програма за Ланс за подготовката му за F1 заедно с инженери на Мерцедес по задвижващата система.

Стойността й е била 20 млн. долара и тя включвала тестове на писти, където има стартове от Формула 1 с болид на тима от 2014 г. Сред тях били Силвърстоун, Хунгароринг, Монца, Каталуня и Абу Даби.

С финансовата помощ на Лорънс екипът на Уилямс е поръчал и нов високотехнологичен симулатор, на който този сезон се готви само Ланс, а титулярните пилоти Ботас и Маса тренират на стария симулатор.

Така сметката набъбнала на общо 80 милиона.

Техническият директор на Уилямс Пат Саймъндс призна, че подготовката на Ланс е била много серозна и обясни, че последният дебютант за тима, който е навъртял толкова много тестови километри, е бил Жак Вилньов. Канадецът дебютира за екипа през 1996 г.