Начало Moto News Петър Петров подписа официално с Kawasaki за две години

Петър Петров подписа официално с Kawasaki за две години

106
0

Петър Петров официално подписа двугодишен договор с  Monster Energy Kawasaki MX2 Racing Team с който ще участва през 2016 и 2017 г. в световния шампионат по мотокрос в клас МХ2.

Петър се присъедини към отбора на Kawasaki по време на Гран При на Великобритания преди два месеца. От Monster Energy Kawasaki MX2 Racing Team, с мениджър Жан-Жак Лусети, са доволни от представянето на българина и от позицията си на заводски отбор на Kawasaki считат за отличен ход подписването на договора с него. През следващите две години Петър, заедно с тима, ще има възможността максимално да развие потенциала си, като при добро представяне от негова страна, Monster Energy Kawasaki MX2 Racing Team може да се окаже отличен старт за продължаването на състезателната му кариера в клас МХGP.

След като Петър пропусна два кръга от световния шампионат поради счупена ключица, следващото му участие ще бъде тази седмица в Локет, Чехия. Въпреки тази „пауза“, Петър и тима имаха възможността да работят по настройките на мотоциклета. Самият Петър споделя, че моторът е добър и всичко в тима е перфектно, като с нетърпение очаква Гран При на Чехия.