Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 99 тура за F1 екипите до обяд на Херес, Бътън с най-добро...

99 тура за F1 екипите до обяд на Херес, Бътън с най-добро време

43
0

Дженсън Бътън оглави подреждането от първата половина на втория ден тестове на пистата Херес. Отборите от Формула 1 започнаха предсезонните си тренировки на испанското трасе, където за първи път изпитват новите болиди и системи за задвижване.

Седем времена бяха записани днес до обяд, като Бътън бе с 1:32.443, следван от Валтери Ботас с Уилямс (+5,319), Кими Райконен с Ферари (+5,829), Себастиан Фетел с Ред Бул (+5,877), Серхио Перес с Форс Индия (+6,565), Нико Розберг с Мерцедес (+6,833) и Естебан Гутиерес със Заубер (+9,355). Времената продължават да не са основна цел в програмите на екипите, които проверяват дали всички системи функционират правилно и немалка част от тях се борят с повече от обичайните за предишни години проблеми в колите.

Валелият през нощта дъжд означаваше, че пистата бе мокра сутринта. Затова от Пирели решиха да преместят деня за изпробване на гумите си мокро трасе и интермедиите днес. Водоноска се „грижеше” асфалтът да не изсъхва, докато отборите правеха първи обиколки с новите спецификации за такива условия на италианската компания.

Бътън стартира днес програмата на Макларън, след като вчера така и не можа да излезе на трасето. Докато от Уокинг съобщиха официално за назначението на Ерик Булие за състезателен директор на Макларън Рейсинг, Дженсън изпълняваше проверките по МР4-29.

Екипът на Мерцедес работи цяла нощ и поправи разбития вчера F1 W05. Люис Хамилтън катастрофира заради повреда на предното крило. Техническият изпълнителен директор на тима Пади Лоу обясни, че е установено какво точно се е счупило и причината за това. Той допълни, че не е много добре да ти се наложи такъв ремонт при твърде малкото резервни части на настоящия етап, но отборът се справи и Розберг излезе на Херес днес. В Мерцедес имаха още някои проблеми, за които заявиха, че са били очаквани и оцениха началото на тренировките като положително, тъй като Хамилтън вече започваше да прави серия обиколки, когато се счупи крилото.

Сесията прекъсна само веднъж до обяд – причината бе завъртане на Гутиерес, който излетя в предпазната зона на пети завой. Той натрупа и най-много обиколки – 33. Общо екипите записаха 99 тура до средата на деня, което бе по-добро постижение от вчерашните 93 за целия вторник.

Два екипа не успяха да извадят колите си на писта досега – Торо Росо и Катерам. Отборът от Лийфийлд призна в съобщение в Туитър, че се бори с поредица проблеми: „Решаваме един, а веднага се появява друг”. Очаква се и пристигането на Маруся на Херес, но те едва ли ще смогнат да започнат тестове днес.