Начало Автомобили 9ff най-накрая разпространиха повече информация за супермодела си GT9-R

9ff най-накрая разпространиха повече информация за супермодела си GT9-R

85
0

След над година чакане, феновете на супер-автомобилите най-накрая вече могат да получат повече информация и да видят повече снимки на впечатляващия супермодел на 9ff – GT9-R.

Разполагащият с 1120 конски сили автомобил ще бъде произведен в лимитирана серия от само 20 екземпляра, които обаче ще се предлагат по целия свят.

Двигателят, който задвижва GT9-R, е 4-литров шест-цилиндров боксер, който е способен да изстреля модела от 0 до 100 км/ч за 2,9 секунди и от 0 до 300 км/ч за 15,8 секунди. Максималната скорост, която той може да достигне, пък е 414 км/ч. Ако това наистина е така, то 9ff GT9-R може да се превърне в най-бързата кола на света, тъй като официалният рекорд за максимална скорост, който в момента се държи от SSC Ultima Aero TT, е 412,28 км/ч.

Ако 1120 „коня“ се струват прекалено много за някой, то той би могъл да си поръча и версиите със занижена мощност – едната разполага с 987 к.с., а другата – с 750.

Колата може да се поръча както с механична, така и със секвенционална 6-степенна скоростна кутия, като единствено версията с 750 к.с. се предлага и с 5-степенна Типтроник трансмисия.

Цената на суперавтомобила все още не е обявена, но със сигурност ако тя Ви интересува, значи не можете да си го позволите.