Начало Автомобили 9ff подготвят и кабрио-версия на GT9-R

9ff подготвят и кабрио-версия на GT9-R

55
0

Тунинг майсторите от 9ff, компания, специализирала се предимно в доработката на модели на Порше, планират да пуснат и кабрио-версия на бруталния си супермодел GT9-R.

Засега детайлите са доста оскъдни, но имайки предвид, че GT9-R ще бъде произведен само в 20 екземпляра, със сигурност бройките на кабриолета ще бъдат по-малко и от тази цифра.

Информация относно това свое решение 9ff са публикуваха в уебсайта си за клиенти в Обединените Арабски Емирства, който все още е в процес на довършителни работи.

Моделът GT9-R се появи за пръв път на изложението в Есен миналата година. Неговият 4-литров туин-турбо двигател достига максимална мощност от зашеметяващите 1120 конски сили, а максималният му въртящ момент е 1050 Нм. Купе-версията ще ускорява от 0 до 100 км/ч за около 3 секунди, а максималната й скорост ще е по-висока и от тази на Бугати Вейрон – 413.51 км/ч. Всъщност тази стойност е по-висока и от рекорда на SSC Ултимат Аеро, който е 411.71 км/ч, което значи, че ако тя наистина се докаже, GT9-R ще стане новият най-бърз сериен автомобил в света.