Начало Други Алонсо навъртя повече от 100 обиколки с Тойота в Бахрейн

Алонсо навъртя повече от 100 обиколки с Тойота в Бахрейн

44
0

Фернандо Алонсо навъртя 113 обиколки по време на тества си с прототипа на Тойота TS050 от клас LMP1 на пистата Сахир в Бахрейн.

Испанецът записа най-добро време от 1:43.709 мин по време на сутрешната сесия, а в следобедната подобри резултата си до 1:43.013 мин.

Изпитанията бяха по време на теста за дебютанти в Световния шампионат за издръжливост (WEC). Най-бърз за деня бе Майк Конуей с Тойота, който записа 1:42.381 мин. Участието на Алонсо в теста бе част от плана за това той да кара в 24-те часа на Льо Ман през следващия сезон.

Техническият директор на Тойота Моторспорт Паскал Васелон подчерта, че Алонсо не се е стремял към постигане на добро време през цялата сесия и не е карал с малко гориво в квалификационни режими.

„Свъришихе малко работа с Фернандо. След като свикна с колата, следобед той направи малко тестове на гуми, завършвайки това, което Майк Конуей правеше с другата кола.“ 

Самият Алонсо определи деня си като страхотен: „Винаги е чудесно да направиш тест с кола от LMP1. Защото тези болиди са страхотно за каране и много постоянни в сериите от обиколки.“