Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алисън определи сезон 2018 досега като напрегната и брилянтна година

Алисън определи сезон 2018 досега като напрегната и брилянтна година

57
0
Валтери Ботас,Люис Хамилтън,Мерцедес

Техническият директор на Мерцедес Джеймс Алисън заяви, че битката в тазгодишния шампионат на Формула 1 ще продължи до края на сезона и изходът от нея ще определят добрите стартове и липсата на грешки. Екипът от Бракли е начело в генералното класиране на отборите с 345 точки – 10 повече от Ферари. Ред Бул е на трета позиция с 223. Люис Хамилтън пък има 24 точки аванс спрямо Себастиан Фетел в подреждането при пилотите. Алисън смята, че Мерцедес трябва да подобри собственото си развитие въпреки успехите в последните два старта от първенството. В Германия Фетел сбърка, докато водеше в надпреварата, а в Унгария квалификацията на мокро предопредели в голяма степен развитието на състезанието.

„Нищо не е приключило, защото битката в развитието ще продължи и през остатъка от сезона. Факторите, които ще имат значение, са добрите стартове и недопускането на грешки. Това ще определи изхода от тази безкрайно напрегната и брилянтна година. Никой от нас или от съперниците ни не знае в чия полза ще се наклонят везните – ето защо е толкова вълнуващо и плашещо”, каза Алисън.

Спортният директор на Мерцедес Тото Волф пък сподели, че първата половина от сезон 2018 е била една от най-напрегнатите през последните години.

„Много от състезанията бяха решени с невероятно малки разлики и в тази забележителна борба няма място за грешки. Битката на върха е по-вълнуваща от когато и да било, ситуацията в средата на колоната също е крайно сериозна. В състезанията досега имаше невероятни двубои гума до гума, както и някои изненадващи победители: в 7 от 12 старта досега спечелилият не бе задължително с най-бързата кола. Като цяло бих заключил, че сезон 2018 е прекрасна реклама на спорта. За нас първата половина бе положителна, тъй като водим и в двата шампионата”, каза още Волф.

Австриецът допълни, че Мерцедес изтърва точки в някои от надпреварите, така че тимът ще работи за допълнителен напредък през останалата част от годината.