Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо си тръгна, след като двигателят му се счупи в първия тур...

Алонсо си тръгна, след като двигателят му се счупи в първия тур на пистата

81
0
грид,питлейн

Фернандо Алонсо си тръгна от пистата Каталуния, след като не можа да направи и една обиколка в първата свободна тренировка преди домашния си старт от Формула 1 – Гран при на Испания. Пилотът на Макларън се върна в хотела си, като засега няма информация как ще протече останалата част от деня за него. По принцип се очаква той да се върне за втората сесия, която е от 15 часа българско време.

Алонсо излезе на Каталуния 12-ина минути след началото на първата сесия. Почти веднага след това обаче спря заради повреда в задвижващата система Хонда на неговия Макларън.

„Двигателят гръмна след един завой. Въпросите трябва да ги задавате на Хонда. Ситуацията е такава, каквато е. Ще пропуснем първата тренировка. Съжалявам за феновете. За мен е трудно, но е още по-трудно за Макларън – отборът има нови компоненти, търси как да спечели части от секундата, а дори не можем обиколка да направим”, заяви Фернандо след прибирането си в питлейна.

Малко след това стана ясно, че си е тръгнал от пистата.

Агрегатът в болида на двукратния световен шампион е този от състезателните уикенди в Австралия и Китай, използван и в тренировките в Бахрейн. Според първоначалната информация на Хонда причината за днешната повреда е теч на масло. Алонсо вече неколкократно повтори този сезон, че е необходимо сериозно подобрение по отношение издръжливостта на задвижващата система.

5 минути след края на първата тренировка Алонсо публикува снимка в Инстаграм как се подготвя да играе тенис с текст „Keeping the body active“. Около 45 минути по-късно се върна на трасето и го обяви с нов кадър с текст: „Обратно на пистата: 1:15 часа спорт тази сутрин, за да компенсирам липсата на обиколки.“