Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо и Бътън посрещат с хумор новите проблеми

Алонсо и Бътън посрещат с хумор новите проблеми

57
0

След като пропусна цялата втора тренировка във вчерашния ден заради повреда, днес Фернандо Алонсо трябваше да приключи участието в квалификацията след само една направена обиколка. Отново заради повреда. Неговият съотборник Дженсън Бътън пък успя да остави зад себе си единствено пилотите на Мейнър Маруся. В резултат на това двамата показаха завидно чувство за хумор, което обаче едва ли се е харесало на отговорните лица в отбора на Макларън.

Първо Фернандо Алонсо се отдалечи бавно от колата си след получената повреда и седна на сгъваемия стол на един от маршалите на пистата. Испанецът погледа отегчено първата част от квалификацията, след което се обърна и притваряйки очи започна да се пече.

„Мислех си, че след половин час слънчеви бани ще се почувствам по-добре“, коментира по-късно демонстрацията си Алонсо пред RTL. За негово нещастие обаче медицинската кола дойде доста по-бързо, за да го прибере в бокса след края на първата част.

В падока обаче след среща с Дженсън Бътън двамата решиха да щурмуват подиума, макар и в съботния ден. По този начин двамата шампиони явно решиха да изразят надеждите си да се завърнат през следващата година в челото.

„Разбира се, че разочарованието е голямо, защото не успях да карам в квалификацията“, заяви Алонсо в последствие. „В Мексико не участвах в състезанието, тук в квалификацията – определено преживяваме тежки времена.“

А денят не започна лошо за двукратният световен шампион, който завърши 14-и в третата свободна тренировка на по-малко от 0,1 сек зад Данил Квят.

„Питайте господата Арай и Денис как оценяват нашата акция“, с горчивина завърши Алонсо.

„От доста отдавна не бях се качвал на подиума и реших да видя как е“, с хумор посрещна въпросите на медиите Дженсън Бътън. „Надявам се, да нямаме неприятности след тази постъпка, но определено ми достави удоволствие. Най-голямото удоволствие, което изпитах през този уикенд.

Все пак трябва да кажем, че нещата преминаха значително по-добре от очакваното. Колата бе много по-добра. Надяваме се да се завърнем на подиума, но това определено няма да стане в последните две състезания за тази година.

Всичко е въпрос на проби и грешки. За момента изглежда, че нещата ще се подобрят значително за 2016 г. През тази зима ще има много промени и се надяваме на сериозна крачка напред.“

„Трябва обаче да подобрим значително надеждността“, предпазлив е от своя страна Алонсо. „Ще ни е необходима ако искаме да подобрим представянето си през следващата година.“