Начало Рали Абринг надмина очакванията на Хюндай

Абринг надмина очакванията на Хюндай

33
0

Кевин Абринг надмина очакванията – и своите, и на отбора си Хюндай – при дебюта си за екипа в световния рали шампионат. Тест пилотът на тима от Алценау по спешност се включи в надпреварата в Швеция, след като Дани Сордо счупи две ребра при падане от маунтинбайк по време на тренировка.

Холандецът се справи успешно и финишира 11-ти в състезанието. Позицията му бе точно извън зоната на точките, но пък и изискванията към него не бяха да вземе максимален актив, а да завърши безопасно ралито.

Шефът на Хюндай Мишел Нандан потвърди, че Абринг „надмина очакванията с наистина зрялото си представяне. Той внимаваше, работи упорито и се класира точно на ръба на топ 10.”

Самият Кевин бе доволен от представянето си, въпреки че имаше някое и друго излитане от трасето. Той записа съвсем прилични времена в отсечките. Накрая призна, че няма скоро да забрави изживяното на рали Швеция. „Радвам се, че завърших първата си надпревара с Хюндай i20 WRC”, продължи Абринг. „Беше невероятно изживяване и истинска привилегия да се боря по тези етапи – те със сигурност изискват огромен респект. По време на уикенда постепенно градях самочувствие, като същевременно карането бе истинско удоволствие. Имахме някои залитания, каквито могат да се очакват при първо участие в подобни условия. На места ни липсваше ритъм в бележките, но в същото време има и много положителни неща. Отборът бе изключителен и ни помогна – на мен и на Себ (Маршал – навигаторът му, б.а.) – да си стъпим бързо на краката. Вече нямам търпение да седна отново зад волана за следващата ми WRC надпревара.”

След Швеция Абринг ще се върне към тестовете на следващото поколение i20 WRC. Засега не е ясно в кое рали още ще участва той.