Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо и Хамилтън хвалят Рикиардо

Алонсо и Хамилтън хвалят Рикиардо

34
0
Даниел Рикиардо

Фернандо Алонсо (Ферари) и Люис Хамилтън (Мерцедес) заявиха, че Даниел Рикиардо е фантастичен през настоящия сезон във Формула 1.

Испанският пилот вече отбеляза качествата на съперника си от Ред Бул, но повтори колко добре върви Даниел. Австралиецът изпревари първо Хамилтън и след това Алонсо броени обиколки преди края на Гран при на Унгария и спечели втора победа за сезона. Досега единствен той освен пилотите на Мерцедес Хамилтън и Нико Розберг има успех в надпреварите за 2014 г.

Смятам, че Даниел води шампионския тим – това казва всичко. Върши фантастична работа тази година, има сериозни битки. На Хокенхайм бях с нови гуми, което вероятно ми позволи да осъществя изпреварването, но дори и с тях не бе лесно. В Унгария нямах нужното, за да се боря. Направих всичко силите си, но поздравления за победата му, за целия шампионат досега. Битката през следващите няколко години ще е интересна – заяви Алонсо, който днес навършва 33 години.

Хамилтън се съгласи с казаното от пилота на Ферари. Според него Рикиардо вече се отличава като един от най-добрите състезатели на грида:

Даниел, както и Фернандо отбеляза, кара фантастично от началото на годината. През цялата година досега демонстрира възможностите си и става все по-силен. Той е не само един от най-милите хора в падока, но и със сигурност един от най-добрите пилоти.

Самият Даниел спази думата си и празнува до 6 сутринта заедно с приятели и куп F1 пилоти в хотел Буда Бар в Будапеща.