Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Има други неща, с които мога да се занимавам извън Ф1

Алонсо: Има други неща, с които мога да се занимавам извън Ф1

48
0

Фернандо Алонсо заяви, че има и други неща, с които може да се занимава, и с които да са му забавни извън Ф1. Испанецът на няколко пъти в последните години разкритикува новите турбо болиди заради нуждата да се пазят гумите и да се пести гориво и се надява, че с новите правила за 2017 г. нещата може би ще се променят в положителна посока. Пилотът на Макларън твърди, че дори да напусне Ф1, това няма да е края на професионалната му кариера.

„След 12 месеца ще видим къде ще се намирам и колко голямо желание ще имам да продължа, коментира испанецът, който е в спорта от 2001 г.. – В момента виждам шанс да напусна надпреварата и той не е никак малък. Обмислям какво бих правил, ако това се случи. Има доста неща, с които бих искал да се занимавам. Състоянието на Ф1 не е това, което помня от първите 10 години от кариерата ми.

Сега го няма чувството, което го имаше преди и емоциите от рода на: „не мога да повярвам, как мина през този завой толкова бързо“, или „колко бързо мина, невероятно!“. Сега това го няма, Формула 1 е скучна. Ние губим време в това да пестим горивото, да внимаваме с износването на гумите, а всичко това противоречи на инстинкта на пилота да даде максимума. Догодина болидите ще са по-бързи и се надявам шампионатът отново да стане атрактивен за мен самия.”