Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо ще лети за Малайзия

Алонсо ще лети за Малайзия

102
0

Фернандо Алонсо е получил разрешение да лети за Малайзия, където в края на тази седмица ще се проведе вторият кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2015 г.

Според испанските вестници „Марка” и „АС” испанският пилот на Макларън е бил на прегледи в Кеймбридж (Великобритания). Там трима лекари са направили тестове за кратко- и дългосрочната памет на пилота, както и за рефлексите му. Изданията цитират източници, близки до Алонсо.

Двукратният световен шампион имаше мозъчно сътресение след катастрофа по време на предсезонните тестове на пистата Каталуния. Инцидентът стана на 22 февруари. Състезателят изкара почти три дни в болница след удара, а след това пропусна Гран при на Австралия по съвет на лекарите си. Той трябва да премине и прегледа на докторите на ФИА преди да получи разрешение да се състезава на пистата Сепанг.

„Въпросът е личен и не мога нито да потвърдя, нито да отрека информацията, но не се съмнявам, че Фернандо ще пътува за Малайзия, както е планирано”, заяви мениджърът на пилота Луис Гарсия Абад.

Алонсо тренира през миналата седмица в симулатора на Макларън.

Кевин Магнусен замести Алонсо в Австралия. Датският пилот изобщо не успя да стигне до грида на Албърт парк, след като задвижващата система в неговия Макларън MP4-30 се повреди на път за стартовата решетка. Дженсън Бътън обаче успя да завърши надпреварата, като това на практика бе първата състезателна дистанция, покрита от колата.