Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Мерцедес ще спечели титлите с или без отборни нареждания

Алонсо: Мерцедес ще спечели титлите с или без отборни нареждания

50
0

Пилотът на Макларън Фернандо Алонсо смята, че Мерцедес ще спечели титлите тази година независимо дали използва или не отборни заповеди. Според испанеца е добре, че екипът е решил да не използва такива на този етап и да остави пилотите си да се състезават.

След 3-ия удар между Хамилтън и Розберг в Австрия за последните 4 състезания спортният шеф на тима Тото Волф заяви, че в екипа ще обсъдят възможността за налагане на заповеди от бокса в опит да се предотвратят бъдещи нови инциденти. В крайна сметка днес Сребърните стрели пуснаха официално изявление, в което се казва, че няма да се използват такива крайни мерки, но пилотите ще трябва да спазват нови по-сериозни вътрешни правила.

„Отвън изглежда, че те определено имат достатъчно голямо предимство да правят каквото искат, заяви Ферннадо. – Те ще завършват първи и втори в шампионата каквото и да правят. В момента те се състезават, което може би е добре за феновете  и за всички, защото спортът е в състезанието. И ако един ден те искат да контролират това, може би това също е нормално. В крайна сметка има един спортен шеф, един собственик и един президент на компанията, които искат да видят двете коли на подиума, а не в чакъла.“

Запитан какво е да си в същата ситуация, като пилотите на Мерцедес, испанецът заяви, че никога не е бил в кола, която да е една стъпка пред останалите в колоната: „Не мисля, че някога съм имал кола, която да е с една секунда по-бърз от всички. Затова не съм съгласен, че съм бил някога в такава ситуация.

Обикновено със своя съотборник си по-внимателен. Но понякога когато си толкова близо с него и се борите за титлата, забравяш за това. Аз не мисля, че това (между тях) е голямо нещо. Знам, че е голямо за медиите, защото шампионатът е ужасно скучен и те (Мерцедес) печелят всяко състезание. И тогава е добре за се говори за тези неща от медиите.“