Начало Рали Андреас Микелсен се обвързва дългосрочно с Фолксваген

Андреас Микелсен се обвързва дългосрочно с Фолксваген

28
0

Андреас Микелсен ще продължи и в бъдеще да кара за екипа на Фолксваген в Световния рали шампион. Това стана ясно, след като германският концерн подписа нов „дългогодишен“ според официалното изявление договор с Микелсен и неговия навигатор Ола Фльоне. Норвежкият тандем кара от 2014 г. третото Поло R WRC, заедно с опитните Себастиен Ожие/Жулиен Инграсия и Яри-Мати Латвала/Мика Антила. Микелсен в момента е на третото място в класирането при пилотите.

„За рали-семейството на Фолксваген подновяването на договора с Андреас Микелсен и Ола Фльоне е една наистина добра вест“, заяви спортният директор на концерна Йост Капито. „През изминалите две години и през този сезон отбелязахме много успехи и сме убедени, че първата победа на Андреас и Ола не е далеч.

Ние сме убедени в таланта на Андреас и неговия аналитичен, тактически подход и сме радостни, че предварително подновихме договора с него. Заедно с двукратния световен шампион Себастиен Ожие и с вицешампиона Яри-Мати Латвала сега ние разполагаме с най-добрите пилоти в целия шампионат.“

Новият договор за Микелсен идва навръх неговия 26-и рожден ден.

„Радвам се изключително много на преподписването на договора с Фолксваген“, заяви от своя страна Микелсен. „Чудесно е да знаеш, че отборът е доволен от твоите резултати и иска да продължи съвместната си работа с теб. Аз съм благодарен за възможността, да продължавам да се развивам в този чудесен отбор. Това е най-доброто потвърждение, че сме на правилния път и ни дава допълнителна мотивация за бъдещето.“

Микелсен и Фльоне са близки до Фолксваген от 2011 г. Първият си договор със заводски отбор те получиха от Шкода, която е част от концерна. През 2011 и 2012 г. дуетът спечели Intercontinental-Rally-Challenge (IRC) и успоредно с това участваше в подготовката на заводския отбор на Фолксваген за влизането във WRC.

През 2013 г. Микелсен се качи в Поло R WRC и от рали Португалия нататък с едно изключение взе участие във всички кръгове до края на шампионата. През 2014 г. в Швеция Микелсен (тогава с Мико Маркула) записа първия си подиум. След завръщането на Фльоне последваха още осем подиума и трето място в класирането при пилотите. През 2015 г. тандемът Микелсен/Фльоне има четири подиума от шест състезания.