Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Астън Мартин може да се върне в F1 при определени условия

Астън Мартин може да се върне в F1 при определени условия

69
0

Автомобилният производител Астън Мартин може да се върне във Формула 1, но при определени условия. Това заяви изпълнителният директор на компанията Анди Палмър.

Той е присъствал на среща на Стратегическата група на ФИА, която разглежда въпросите, свързани с двигателите в шампионата, и от нея си е тръгнал с извода, че за да влезе компанията му в спорта, трябва да има ограничение на разходите.

В момента Астън Мартин са спонсори на отбора Ред Бул и работят пряко с дизайнера Ейдриън Нюи по проекта за автомобил Valkyrie, който се задвижва с двигател Косуърт.

„Все още се намираме в периферията на Формула 1 с Valkyrie и Ред Бул, каза Палмър. – Въпросът дали не бихме искали да се влезем като отбор винаги стои. Големият ни конкурент е Ферари, така че би било логично да се включим под някаква форма. Но компания, която точно започва да отбелязва печалби, не може да дава тези $350-400 млн. годишно.

Ако, и то наистина става дума за „ако“, се сложи таван на броя персонал или на бюджета, който се използва за развитие на един нов двигател, и той е приемлив, ще имаме добра причина да го обмислим. В момента пред нас има доста опции и все още не е ясно какво ще е финалната идея.“