Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Не исках четвърти път да съм втори

Алонсо: Не исках четвърти път да съм втори

55
0

Завит добре в якето си, с нахлупена ниско шапка Фернандо Алонсо сякаш искаше да се скрие днес от неизбежните въпроси днес на пистата край Шанхай дали не съжалява, че напусна Ферари точно в момента, в който тимът отново започна да печели.

Въпросът обаче неизбежно го сполетя на днешната му среща с медиите и с типичната си усмивка испанецът бе категоричен: „Дали съжалявам? Не, напълно съм щастлив на мястото, на което се намирам. Изкарах пет години във Ферари и в тях три пъти бях втори. Не бих искал това да се случи за четвърти път. Това бяха пет фантастични години, наистина преживяхме невероятни моменти. Със сигурност станах по-добър пилот. Вероятно миналият сезон бе най-добрият за мен и с идването на Кими и това, което се получи в края на сезона, за мен цикълът се затвори. Реших да потърся ново предизвикателство нов път, по който да тръгна, нов проект.”

Алонсо каза също така, че е въпрос единствено на време кога отново успехите ще дойдат при Макларън.

„Въпросът не е дали, а кога”, каза двукратният шампион и продължи, че с годините приоритетите на един пилот започват да се променят и ценна става не само победата, а и пътят до нея, отдаването на каузата.

Испанецът бе скромен в прогнозата си и за неделното състезание.

„Първият приоритет за нас този уикенд е да завършим надпреварата и да можем да анализираме всичко – бе откровен пилотът на Макларън, чиято кариера и присъствие в този тим затваря и друг, по-голям кръг, след който вероятно ще напусне спорта.