Начало Автомобилни новини Автомобил за всеки: New Generation Hyundai i30

Автомобил за всеки: New Generation Hyundai i30

78
0

Наличен от началото на 2017 г., New Generation Hyundai i30 е отговорът на Hyundai Motor на променящите се съвременни ценности и предпочитания на клиентите към технологични решения, индивидуален стил и мултифункционалност.

New Generation Hyundai i30 предоставя голяма стойност на несемейни хора, семейства, млади и стари. Той е интелигентен и възнаграждаващ избор за онези, които търсят привлекателен дизайн, икономична и динамична возия и пълен пакет с функции за безопасност. Дизайнът е причина №1 за покупка от клиентите на Hyundai в Европа и New Generation Hyundai i30 надгражда дизайна на Hyundai с прецизни, изпънати линии, фини, богати повърхности и изваяна каросерия, за да създаде неподвластно на времето и уверено излъчване. New Generation Hyundai i30 е повече от просто един модел. Той ще се превърне в семейство уникални продукти, обединени от неподвластен на времето, балансиран дизайн, изразен при всеки тип каросерия. Семейството предлага точния автомобил за всеки – за онези, които търсят елегантност, и за онези, които търсят опиянение. Семейството на New Generation Hyundai i30 ще включва първия модел с високи показатели под бранда N на Hyundai Motor, който ще влезе в производство през 2017 г.

New Generation Hyundai i30 се задвижва от гама бензинови и дизелови двигатели с малък работен обем и турбокомпресор, които предоставят динамично и икономично шофиране. Предлагат се три бензинови и един дизелов двигател. Клиентите могат да избират между новия 1.4 T-GDI четирицилиндров двигател с турбокомпресор – първи за Hyundai – със 140 к.с., трицилиндровия двигател с турбокомпресор 1.0 T-GDI със 120 к.с. или четирицилиндровия 1.4 MPI със 100 к.с. и един дизелов двигател: 1,6-литровия четирицилиндров дизелов двигател с турбокомпресор, наличен с три изходни мощности: 95, 110 и 136 к.с. и CO2 емисии, започващи от едва 89 г CO2/км (целева стойност). Двигателите вървят или с 6-степенната механична трансмисия (6MT), или с икономичната 7-степенна трансмисия с директна обратна връзка с двоен съединител на Hyundai (7DCT).

Шасито на New Generation Hyundai i30 е напълно преработено, за да осигури динамично и съгласувано шофиране с висок комфорт на возията. За това допринася и стандартното многоточково задно окачване за всички версии с двойно долно рамо и амортисьорите, ориентирани към постигане на високи показатели.

Интелигентните функции за свързване, които повечето клиенти изискват, правят New Generation Hyundai i30 умен, възнаграждаващ избор. Клиентите могат да избират между стандартната премиум аудиосистема с 5-инчов капацитивен LCD сензорен екран с вградена динамична камера за обратно виждане, Bluetooth свързаност и функция My Music или опционалната навигационна система от ново поколение с 8-инчов капацитивен сензорен екран. За водачите, които желаят да свържат своя смартфон с 8-инчовата навигационна система, New Generation Hyundai i30 осигурява както Apple CarPlay, така и Android Auto. И двете системи позволяват на потребителите да свързват устройствата си за възпроизвеждане и управление на музика, телефон или навигационни функции на екрана. Безпроблемната свързаност позволява на водачи и пътници да останат свързани, като същевременно се фокусират върху пътя. За да е сигурно, че телефоните на пътниците са винаги заредени, New Generation Hyundai i30 предлага също безжично индуктивно зареждане (Qi стандарт) за мобилни телефони и USB порт, разположен в затворената централна конзола.

Новата навигационна система идва със 7-годишен безплатен абонамент за услуги TomTom LIVE. TomTom LIVE предлага актуализирана информация в реално време: прогноза за времето, трафик, радари за скоростта и онлайн търсене на интересни места. Навигационната система съдържа 3D карти и е в състояние да извежда снимки, ако свържете USB стик.

Автомобилът е с най-новите функции за активна безопасност, за да отговори на най-високите европейски стандарти за безопасност: Автономно аварийно задействане на спирачките с Предупреждение за челен сблъсък, Интелигентен круиз контрол, Предупреждение за „сляпо петно“, Предупреждение за пресичащи отзад автомобили, Система за придържане в лентата, Информация за ограничението на скоростта и Асистент за дълги светлини. Нова функция за гамата Hyundai е Предупреждение за вниманието на водача, която дава на New Generation Hyundai i30 всички налични за Hyundai Motor функции за активна безопасност и го прави автомобила с най-модерен пакет функции за безопасност.

В колата има монтирани общо седем въздушни възглавници, включително въздушна възглавница за коленете на водача. Освен шестте стандартни въздушни възглавници (2 предни, две странични, две тип „завеси” от първия до втория ред, предпазващи водача и пътниците), въздушната възглавница за коленете е допълнителна функция за безопасност на водача в случай на челен удар.